site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yüzdeki lekeler için bitkisel maske tarifleri

Yüzdeki lekeler için bitkisel maske tarifleri
21.03.2016
A+
A-

Sivilce izleri, yara izleri, pütürlü bir görünüm, güneş lekeleri gibi yüzünüzde oluşabilecek her türlü lekeler için evinizde hazırlayıp, uygulayabileceğiniz doğal ve bitkisel maskeler bulunmaktadır. Öncelikli olarak kendi cilt tipinizi tanımak için hangi cilt tipine sahibim yazısını okuyabilirsiniz. Cilt tipinizi biliyorsanız, kendinize uygun maske tarifini seçerek uygulayabilirsiniz.

Yüzdeki Lekeler için evde uygulayabileceğiniz bitkisel maske tarifleri

Salatalık Maskesi
Yarım salatalık
1 bardak yulaf ezmesi
1 çay kaşığı yoğurt
Salatalığı rendeleyerek yulaf ezmesi ile karıştırın. Hamur kıvamına gelmesi için yoğurdu üzerine ekleyin. Oluşan karışımı yüzünüze, gözlerinizi koruyarak, özellikle lekeli bölgelere yedirerek sürün. 10 dakika kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla yıkayarak durulayın. Haftada bir düzenli uyguladığınızda gelişimi göreceksiniz.

Çilek püresi maskesi
2 büyük çilek ( püre edilmiş halde )
1 yemek kaşığı lavanta yağı
1 çay kaşığı bira mayası
Krem kıvamına gelene kadar tüm malzemeleri birlikte karıştırın. Bu karışımı, boynunuza ve yüzünüze, gözleriniz ve dudaklarınıza gelmemesine dikkat ederek sürebilirsiniz. 15 dakika sonra bol ılık suyla durulayabilirsiniz. Haftada 1 tekrarlayabilirsiniz. Özellikle eski sivilce izlerini gidermede etkili bir maskedir.

Salatalık Maskesi
Yarım bardak salatalık suyu
1 yemek kaşığı şeker

Salatalık suyu ile şekeri güzelce karıştırın. Daha sonra yüzünüzü ovarak bu karışımı yüzünüze sürün. Tercihe bağlı olarak boyun bölgesine de sürülebilir. 15 dakika kuruduktan sonra, suyla güzelce durulayın. Bu maske, hem yüz lekelerini gidermekte hem de yüz cildinizin parlamasını sağlayacak bir maskedir.

Çil lekeleri için keten tohumu maskesi
Keten tohumu
1 bardak su
Keten tohumunu suda güzelce karıştırdıktan sonra karışımı kaynatın. Kaynattığınız karışımı süzdükten sonra, ince bir bezi bir kaç kere katlayarak karışıma batırın ve lekeli bölgelerin üzerine güzelce, pansuman yapar gibi sürün. Bu maskeyi 2-3 günde bir uygulayarak sonuç alabilirsiniz. Özellikle çil lekeleri ve yüzde oluşan diğer lekelere iyi gelecektir.

Cilt lekesi temizleyici maske
1 çay kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı yoğurt
Durulama için süt
Yoğurt ve bira mayasını güzelce birbirine karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Önce soğuk sütle daha sonra soğuk suyla durulayın. Akne izleri ve yüzdeki çukurluklar için etkili bir maskedir.

Kahverengi leke giderici maske
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu
1 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı zeytin yağı
Malzemelerin hepsini bir kaba koyarak yedirerek karıştırın. Oluşan karışımı göz ve dudak bölgenize değmeyecek şekilde yüzünüze sürün. 5 dakika içerisinde kuruyacaktır. Kuruduktan sonra elinizle ovalayarak ve ardından soğuk su ile durulayarak temizleyin. Lekelerin sıklığına göre haftada 1 veya 2 kere uygulayabilirsiniz.

Havuç maskesi
1 kase havuç püresi
durulama için süt
Haşlanmış havuçları 1 kase püre elde edecek şekilde ezin. Kalınca bir şekilde yüzünüze süreceğiniz bu maskenin 20 dakika kurumasını bekleyin. Önce soğuk süt ile daha sonra soğuk su ile durulayın. Sivilce izleri ve yüzde oluşan çukurlara karşı etkili bir maskedir.

Limon maskesi
Yüz lekelerine etkili limon kabuğu maskesi
2 yemek kaşığı su
2 orta boy limon
Limonların kabuklarını soyduktan sonra, bu kabukları püre haline getirin. Püre halindeki kabuklara suyu ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün ve kuruyup gerilmesini bekleyin. Ilık ve bol suyla durulayarak temizleyin. Bu maske yüzde bulunan tüm lekeler için uygulanabilir.

Günlük gül suyu maskesi
1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı gül suyu
Malzemelerin hepsini karıştırın. Karışımı boynunuza ve yüzünüze göz bölgesine dikkat ederek sürün. Bu maskeyi yatmadan önce uygulayacaksınız ve sabah kalktığınızda yüzünüzü bol suyla durulayacaksınız. Eğer karışım çok yapışkan gelir ve rahatsız ederse, yatmadan 40 dakika önce uygulayıp, yatarken durulayabilirsiniz. Bu maskeyi günlük olarak uygulayanlar çok daha pürüzsüz ve lekesiz bir cilde kavuşacaklar.

Yüzdeki sivilce izlerini yok eden maske
2 yemek kaşığı bal
1 limon
1 yemek kaşığı yoğurt

Maskeyi hazırlamak için tüm malzemeleri birbiriyle karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüzde özellikle sivilce izi bulunan bölgelere uygulayın. 15 dakika sonra bol ve ılık suyla durulayabilirsiniz. Maske haftada 1 uygulanırsa, sivilce izlerini yok etmekte yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.