Selçuk Haber

Tozlu: Bizi ya dikkate almıyorlar, yada Ciddiye almıyorlar

Uzun süreden beri ilçede yaşanan sıkıntılar ile ilgili bir beklenti içinde olunan ve hiç bir aktivitesi olmadığı ve kapatılması ile ilgili tartışmaların yoğunluk kazandığı Selçuk Kent Konseyi Selçuk halkına hitaben bir açıklaması yaparak Faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirirken eleştirilere de cevap verdi. Selçuk Belediyesinden Büyükşehir Belediyesine , Muhtarlardan Kendi üye mekanizmasına kadar herşeyi objektiflikle değerlendiren Kent Konseyi Başkanı ATAY TOZLU adeta içini döktü. ” Bizi dikkate almayan bir yönetime Biz ne yaptırımda bulanabiliriz diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi yöneticilerine sitem eden TOZLU, Biz tüm çabamızla sorunları beklentileri tüzüğün ve yasanın çerçevesinde yetkili birimlere aktarıyoruz. Görevimizi laikiyle yapıyoruz. İlçemizde görev yapan Seçilmiş ve atanmış yöneticiler, Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinden hangisi bizlerin görevimizi doğru yapmadığımızla ilgili bir eleştiride bulunmuşluğu vardır. Bizlere doğrudan gelen hiç bir tavsiye ve eleştiri yok. Bizler Kent konseyi yürütme kurulu olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. ama maalesef bizi ya dikkate almıyorlar, yada ciddiye almıyorlar. diyerek serzenişlerini sürdüren Atay TOZLU bu zamana kadar yaptıkları faaliyetlerle ilgilide bilgi vererek Selçuk Halkı bilmeli bizim her şeyi yaptığımızı tüm sorunlarla ilgilendiğimizi. Ama Selçuk Halkı Selçuk Belediyesinin ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin bizlerin bazı düşüncelerini, tavsiyelerini ve önerilerini dikkate almadıklarını da bilmeliler.

Sözlerine Şimdiye kadar yaptıkları tavsiye ve Önerilerle devam eden TOZLU ” Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin spor yapabileceği bir alan kazandırmak istedik. Bu konuda Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili Birim Amirliğiyle işbirliği içinde çalıştık. Büyük Şehir Belediyesinden talep ettiğimiz bu spor alanının maliyeti büyük paralar olmamasına rağmen yapılmadı.

Bunun için gerekçe; Selçuk’a okumaya gelecek olan öğrencilere iyi zaman değerlendirebileceği , sağlıklı yaşam ve bir eğitim kurumu için gerekli bir donanım olduğu düşüncemizdi . Büyük Şehir Belediyesi bu yıl böyle bir planımız yok şeklinde reddetti.

Kıştan beri Selçuk’taki şehir içi yollar kullanılmaz durumda . Sebebi yeni su şebekelerinin yapımının başlaması . Bu çalışmanın çok kötü seyrettiğini ve Selçuk halkının çok rahatsız olduğunu hem Selçuk Belediyemiz hem de Büyükşehir Belediyemize defalarca ilettik. Hiçbir sonuç alamadık. Şebeke inşaatı berbat bir şekilde devam ediyor. Halk’ta burnundan soluyor.

Sineklere yeterli mücadele olmadığı , halkın bundan da çok rahatsız olduğunu özellikle Selçuk Belediyesine defalarca bildirdik. Ama sonuçta Selçuk halkı hala sineklerle birlikte yaşıyor.

Zeytin köy Mahallesinde Kazan göl ile ilgili , oranın kötü ve kirli kullanımı ile ilgili yoğun şikayetleri değerlendirdik . Özellikle şikayetler Kazan göl’ün güvenli olmadığı , çevrenin kirletildiği ve ahlaka aykırı bazı tutumların var olmasından dolayı idi . Bu konuda İlçe Jandarma Komutanı ile görüşmelerimiz oldu. Güvenliği için o bölgede sık sık Jandarmanın giriş çıkışını sağladık . Sonuçta Selçuk Belediyesinden bir görevlinin sorumlu yapıldığını gördük. Kent Konseyi olarak Dört kişilik bir komisyonla Zeytin köy ‘de incelemelerde bulunduk . Halkı dinledik. Kazan göl’ün daha güvenli , daha temiz bir şekilde mahalleye kazandırılması için girişimlerde bulunduk.

Aynı çalışmayı Barutçu ve Gebekirse gölleri için de yapmayı planlıyoruz. Bu göl çevreleri yürüyüş yolu ile mesire alanları ile halkın ziyaretine açıla bilirliği tartışılmalı ve Selçuk’a kazandırılmalıdır. Ancak yapılan bu çalışmaların Selçuk’ta ve İzmir’de yetkili kurumlarca yeterli şekilde hesaba alınmaması bizim enerjimizi de boşa harcamamızla sonuçlanıyor.

Büyük Şehir Belediyesine Küçük Menderes ile ıslah çalışmalarının bir an önce başlatılması gereğini dile getirdik . Çünkü kısa bir zaman sonra Küçük Menderesi kirleten atıkların canlılara ve çevreye ne kadar zarar vereceğini korkarım ki bedel ödeyerek göreceğiz.

Sonuç verme aşamasın da bazı çalışmalarımızda oldu. Belediyeye ait tesisler de çocuk emzirme odaları yapılabileceği sözünü Belediye Başkanı belirtti.

Selçuk ‘ta Mahalle Muhtarlarının önergesi olan yazlık düğün salonu yapımının başlayacağı haberi aldık . En azından yeri belli olmuş durumda .

Selçuk merkezde suyun kullanımı ve önemi ile ilgili görsel çalışmaları halkımızın da görmesi bakımından bilbordlarda gösteriyoruz .

Selçuk’ta da yaygınlaşan hatta kullanımı küçük yaşlara kadar inen uyuşturucu ve madde kullanımıyla mücadele temelinde , Selçuk Belediyesi , Selçuk Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeleri tamamladık. 04 Ekim 2017 tarihinde aydınlatma ve bilgilendirme toplantıları yapacağız. Bu konuda ailelerin sorumluluğunun önemine vurgu yapılacak. Kapalı salon toplantıları yapmak için uzman kişilerle görüşülmektedir.Amacımız çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır.

Selçuk Kent Konseyi olarak Selçuk halkı için bir şeyler üretmek için gönüllüyüz. Ancak Selçuk Belediyemizden ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden yeterli desteği bu güne kadar göremedik. ” dedi.

Kentler için Kent Konseylerinin Demokrasi vitrini olduğunu söyleyen TOZLU, İlgili Makamların bizlere kurum olarak biraz daha dikkat ve ciddiyet göstermesi , yaşadığımız kentin kalkınmasında bir basamak olacaktır. Bizlerde ilçemizin geleceği için , ilçemiz halkının ferahı için pozitif yaptırımlar olsun derdindeyiz diyerek, Kent Konseyinin kuruluş amacı olan niteliklerini yerine getirsinler.

Exit mobile version