Selçuk Haber

Simurg’ta grup çalışmaları başlıyor

Simurg psikolojik danışma merkezinde kasım ayında grup çalışmaları başlıyor.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Amaç: Ders başarısını arttırmak, çalışma alışkanlıklarında var olan yanlışları saptayıp değiştirmek, daha az zaman da daha çok başarı elde etmek.
İçerik: Derste öğrenme, tekrar ve ISOAT tekniği basamak basamak öğretilerek verimli çalışma alışkanlığı kazandırılacaktır.
Kimler katılabilir; Ortaokul ve Lise öğrencileri
Süresi: Haftada bir gün 2 saat olarak yapılır ve 8 hafta devam eder.
ATILGAN DAVRANIŞLAR GELİŞTİRME EĞİTİMİ
Amaç: Kendini rahat ifade edemeyen , çekingen yapıda, sosyal ilişkilerinde atılgan olamayan ya da tam tersine hemen tepki veren, çabuk kalp kıran, öfkeli ve saldırgan yapıdaki insanların davranışlarını atılgan hale getirmek
İçerik: Atılgan, çekingen ve saldırgan davranışlar tanımlandıktan sonra bilişsel-davranışçı terapi teknikleri kullanılarak atılgan davranışlar kazandırılacaktır.
Kimler katılabilir; ilkokul-ortaokul-lise öğrencileri ve yetişkinler
Süresi: Haftada bir gün 2 saattir ve 8 hafta devam eder.
KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ
Amaç: kişinin kendini tanıması ,kişilik özelliklerini fark etmesi, yaşamına dönük yeni kararlar alması ve uygulaması ve sosyal ilişkilerinde daha etkili olmasını sağlamak.
İçerik: Bu programda yaratıcı drama ve farklı sanat formları kullanılarak kişilik özellikleri tanımaya dönük etkinlikler yapılacaktır. Kişinin kendini tanıması potansiyellerinin farkına varması yeteneklerini en üst düzeyde geliştirebilmesini sağlar. Kendini iyi tanıyan bir kişi sorunlarını daha kolay çözebilir, daha başarılı ve mutlu olabilir.
Kimler katılabilir: ilkokul-ortaokul-lise öğrencileri ve yetişkinler
Süresi: Haftada bir gün 2 saattir. En az 12 hafta devam edecektir
İLETİŞİM BECERİSİ GELİŞTİRME GRUP ÇALIŞMASI
Amaç: İlişkilerimizde ortaya çıkan iletişim sorunlarını ortadan kaldırmak, etkili iletişim kurabilmek.
İçerik: gerek aile hayatında gerekse iş hayatında yaşadığımız sorunların büyük kısmı iletişim kaynaklıdır. Gelişen ve hızla değişen toplumsal yapı, ilşki biçimlerimizin de değişmesine neden olmakta ve bizler buna çoğu zaman uyum sağlayamamaktayız. Bu çalışmada ünlü Amerikalı psikolog Thomas Gordon tarafından geliştirilen etkili iletişim becerisi geliştirme teknikleri programı uygulanacaktır.
Kimler katılabilir: Anne ve babalar, öğretmenler, eşler ve konuya ilgi duyan yetişkinler
Süresi: Haftada bir gün 2 saattir. Toplam 12 hafta sürecektir.

Exit mobile version