site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak’ta yapılan otele mühür

Pamucak’ta yapılan otele mühür
02.08.2015
A+
A-

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden’e ait olan Selçuk Pamucak’taki Korumar Otel’in inşaatı mühürlendi. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği onay Başbakanlık’tan geçmedi. Ruhsat harcını bile yatıran otel yarım kaldı” dedi.

AK Partili üyenin 5 yıldızlı projesine AK Partili belediyeden mühür
AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden’in Selçuk Pamucak’ta yapacağı beş yıldızlı otel projesi yarım kaldı. Selçuk Belediyesi, inşaat çalışmalarına önce izin verdiği daha sonra da prosedürleri yerine getirmediği gerekçesiyle Pamucak’ta yapımı devam eden otelin inşaatını mühürledi.

Kuşadası’nda uzun yıllardır otelcilik yapan Korumar Otel’in sahibi Özden, Selçuk Pamucak’ta beş yıldızlı otel projesi hayata geçirecekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan arazi tahsis alan Özden Başbakanlık’ta takıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlığın onayladığı proje ve tahsis işlemine onay vermedi.

Yerel seçim sonrası AK Parti’nin Kuşadası’ndan Aydın’a gönderdiği Özden, işlemler bitmeden Selçuk Belediyesi’ne giderek çalışmalara başladı. Belediye ruhsat harcı yatırılırken inşaat çalışmalarının startı verildi. Başbakanlık onayı beklenmeden inşaatın temeli atıldı ve katları çıkmaya başladı. Bu sırada çevrede bulunanların itirazı ve şikayeti nedeniyle Selçuk Belediyesi ekipleri inşaata giderek mühürleme yaptı. İnşaat faaliyetleri tamamen durduruldu.

SEZONA YETİŞMEZ
Yatırımın yarım kaldığını ifade eden AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Başbakanlık onayı olmadan inşaata izin veremeyeceklerini söyledi. Bakıcı, “Otel sahibi partili arkadaşımız iyi bir yatırımcı. Selçuk ve Pamucak turizmine katkı koyacak olan proje hayata geçirilemedi. Bu sezon yetişmeyeceği kesin. Önümüzdeki sezona bile zor denilebilir” dedi.

TOPRAK’IN VİLLASINI ALMIŞTI
İşadamı Halis Toprak’ın Kuşadası’ndaki villasını 22.7 milyon liraya satın alan Korumar Otel’in sahibi Koru Holding Pamucak’ta 325 odalı ve 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyordu. Koru Holding’e bağlı Marmara Uluslararası İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin 108 dönüm alan üzerinde inşa edeceği otel için Ekonomi Bakanlığı’ndan 63 milyon 133 bin liralık teşvik belgesi de alınmıştı. Teşvik kapsamında yatırıma iki yıl boyunca sigorta primi, işveren hisse desteği, yüzde 50 vergi indirimi, KDV ve Gümrük Vergisi muafiyeti verilmesi düşünülmüştü.

Koru ailesi tekstil ve otelciliğin yanı sıra İzmir’deki Holiday Turizm ile turizm acenteliği alanında da faaliyet gösteriyor. Ailenin ismi en son geçen yıl Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan Halis Toprak’a ait muhteşem malikaneyi alması ile gündeme gelmişti. Muhammen bedeli 20 milyon liradan satışa çıkarılan dev araziye sahip malikaneyi 22.7 milyon liraya satın alan Koru Holding, burada yeni bir otel kurmayı planlıyor.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    demek sahibi akp liymis..tevekkeli 30000m2 alandan vazgecen zeynel bey bosuna terk etmemis belediye arazisini..terkeder etmez korumar aldi galiba bu araziyi bldigm kadariyla