site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ediboğlu: Kürdistan Türkiye’de kurulacak

Ediboğlu: Kürdistan Türkiye’de kurulacak
05.08.2015
A+
A-

Ediboğlu-Kürdistan Türkiye’de kurulacak

Ediboğlu, “Rota değişti, ilk kurulacak Kürdistan, Türkiye’de olacak” dedi.
ABD ve NATO’nun Kürt müttefikinin PKK olduğunu söyleyen CHP eski milletvekili M. Ali Ediboğlu, “Türkiye, Batı’ya ne kadar direnir bilemiyoruz” diye konuştu.

Batı’nın plan değiştirdiğine dikkat çeken CHP eski Milletvekili Ediboğlu, “Türkiye ne kadar direnir bilemiyoruz. İlk Kürdistan’ı Türkiye’de kuracaklar” dedi.

Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendiren CHP Hatay eski Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, “Rota değişti, ilk kurulacak Kürdistan, Türkiye’de olacak” dedi. Irak’ın bölünmesinin ertelendiğini de dikkat çeken Ediboğlu, şunları söyledi: “Kürt Bölgesel yönetimi ile Merkezi hükümet barışacak. ABD’nin NATO’nun Kürt müttefiki PKK oldu. NATO Kandil’i vurmayın uyarısını da yaptığı ifade ediyor. Türkiye batıya ne kadar direnir bilemiyoruz. Kürdistan’ı kuracaklar ama Türkiye’de kuracaklar. Rota değişti, ilk kurulacak Kürdistan Türkiye’de olacak.”

Türkiye devre dışı

ABD ve NATO’nun İran ile anlaştıktan sonra tüm dengelerin değiştiğini ifade eden Ediboğlu, Türkiye’nin devre dışı kaldığını bölgede dile getirdi. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin denklem dışı ülkeler olduğunu belirten Ediboğlu, “Lübnan Hizbullah’ı, Irak Merkezi Yönetimi, Sadr, İran ile batı işbirliği içinde olacak. IŞİD’i imha edecekler. Bunu yapmaya başladılar. ABD ve NATO İran’la anlaştıktan sonra Türkiye devre dışı kaldı. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye karışacak. 20 Ağustos’ta Barzani seçilemeyecek. Yerine Kerkük Valisi ya da Neçirvan Barzani’yi seçecekler. Batı plan değişirdi. Ancak Türkiye ve Katar bildiğini yaptı. Radikal terörist grupları desteklemeye devam etti” diye konuştu. Birleşmiş Milletler’de Türkiye’den de üst düzey isimlerin içinde bulunduğu bir fezlekenin hazırlandığını kaydeden Ediboğlu, “Batılı petrol şirketleri IŞİD’in ve radikal örgütlerin Rakka’daki petrollerini çaldığını belgeleriyle ispatladı. Bu belgelerde Türkiye’deki üst düzey yöneticilerle, Barzani’nin adamları var. BM Lahey Adalet Divanına başvurmaya hazırlanıyor. Buradan ceza çıkabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.