Selçuk Haber

Dünyayı sarsacak tehlikeli bir salgın daha! Prof. Dr. Taner Demirer açıkladı!

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, TÜBA Kanser Çalışma Grubu Başkanı ve Kök Hücre üyesi ve Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer koronavirüs salgını bitmeden Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) Kuzey İç Moğolistan bölgesinde bir kişide Bubonik Veba teşhis edildiğini hatırlatarak uyarıda bulundu.

Çin’de ortaya çıktıktan sonra Türkiye de dahil olmak üzere dünya geneline yayılan corona virüs henüz bitmemişken Çin’de yeni bir salgın olabilecek hastalığın teşhis edildiğini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, TÜBA Kanser Çalışma Grubu Başkanı ve Kök Hücre üyesi ve Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer açıkladı.

PROF. DR. TANER DEMİRER’DEN KORKUTAN AÇIKLAMA
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer yaptığı açıklamada, “Çinden bütün dünyaya yayılan Koronavirüs pandemisi ve geçen hafta ortaya çıkan domuz gribi vakalarının ardından şimdi de bu ülkenin Kuzey İç Moğolistan bölgesinde bir kişide Bubonik Veba teşhis edildi. Umarım tüm dünyayı sarsacak tehlikeli bir veba salgını oluşmaz.” ifadelerini kullandı.

DSÖ ÇİN’İN ÜZERİNDE OLMALIDIR
Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) de uyarıda bulunan Prof. Dr. Taner Demirer, “Açlık ve sefaletin kol gezdiği 2 milyarın üstünde nüfusu olan Çin de yaklaşık 350 milyon çok fakir ve kötü şartlarda yaşayan insanlar var. DSÖ nün gözü her zaman kural dinlemez ve tüm dünyaya tehdit oluşturan bu ülkenin üzerinde olmalıdır” dedi.

Exit mobile version