Selçuk Haber

Ak Parti de Adaylar Teşkilatın İçinden Çıkacak

cakardan_adalik_sureci_yorumuguzel_bir_goruntu_veriyoruz

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, ilçe teşkilatlarının adaylık süreciyle ilgili nabzını ölçtü, CHP’ye gönderme yaptı. Teşkilatın seçilme kaygısı yaşamadan parti için var gücüyle çalıştığını ifade eden Çakar, “Aday adayları sahada çok fazla CHP’de…AK Parti İzmir teşkilatlarında seçilmek için değil seçim kazanmak için çalışıyor herkes…Erken başlayan adaylık süreçlerinin siyasette doğru olmadığını düşünüyorum”dedi. Çakar teşkilat mensuplarına da mesaj gönderdi ve, ” Dışarıda dolaşıp aday olmayı bekleyenler varsa hayal kurmasınlar”dedi.

Yerel seçimlere 8 ay gibi bir zaman kalırken CHP’de aday adaylıkları için istifa tarihinin açıklanmasının ardından parti yöneticileri istifalarını vermeye başladı. AK Parti Genel Merkezi adaylık süreciyle ilgili henüz tarih açıklamazken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, teşkilatların adaylık süreciyle ilgili nabzını ölçtü.

“GÜZEL GÖRÜNTÜ VERİYORUZ”
Teşkilatın her kademesindeki isimlerin aday olmasının en doğal hak olduğunun altını çizen Çakar, “ Genel Merkezimiz henüz adaylık sürecini açıklamadı…Bizi sevindiren teşkilatlarımız seçimlere 8 aylık bir zaman olmasına rağmen adaylığı bir kenara bırakıp seçimi nasıl kazanırız çalışmaları yapıyor olmaları. Seçilme kaygısı teşkilatlarımızda yok. Teşkilat bu yönden çok başarılı…Güzel bir görüntü veriyoruz. Bize gelip ‘Genel Merkez adaylık sürecini ne zaman başlatacak’ diye de sormuyorlar. Bu seçimlere yönelik üst düzey motivasyonda olduğunu gösteriyor teşkilatın…Çalışan herkes zamanı geldiğinde en güzel şekilde değerlendirilecektir” dedi.

“DIŞARIDA DOLAŞANLAR HAYAL KURMASIN”
2014 seçimlerinde Genel Merkezin parti için çalışan, zamanını ayıran isimleri değerlendireceğini belirten Çakar, “ AK Parti’de adayların parti içinde emek veren vaktini partiye ayıran en alt kademeden en üst kademeye kadar teşkilatın içinden çıkması yönünde beklenti çok fazla. Böylede olacağını düşünüyoruz. Dışarıda dolaşıp aday olmayı bekleyenler varsa hayal kurmasınlar” ifadelerini kullandı.

“SEÇİLMEK İÇİN DEĞİL”
CHP’de yaşanan istifa sürecine gönderme de yapan Çakar, “ İzmir’de 28 ilçede CHP’li başkan var. Bu ilçelerin okuduğumuz kadarıyla 5-10 tanesinde ilçe başkanları belediye başkanlığı için istifa edecek. Bu CHP içinde bir dalgalanmaya sebep olacaktır.Aday adayları da sahada çok fazla CHP’de… AK Parti İzmir teşkilatlarında seçilmek için değil seçim kazanmak için çalışıyor herkes…Erken başlayan adaylık süreçlerinin siyasette doğru olmadığını düşünüyorum. Geç kalınmamalı ancak erken de olmamalı” diye konuştu.

Exit mobile version